Du visar för närvarande Varför ska vi hålla vår omgivning ren?

Varför ska vi hålla vår omgivning ren?

Vi alla bor i ett grannskap eller omgivande. Vi måste hålla vår omgivning snygg och ren. Detta hjälper oss att leva friska och bättre liv. Att hålla vår omgivning rena hjälper bara till att förbättra samhället.

Varje hushåll genererar avfall eller sopor. Nu ska avfall eller sopor inte kastas någonstans, och överallt, men endast i papperskorgen. Kasta skräp överallt kommer bara att smutsa om omgivningen och förorena miljön. Kontroll av användningen av plastpåsar hjälper också till att hålla vår omgivning ren. Man bör använda återanvända och miljövänliga produkter som pappers- eller jutepåsar istället för plastpåsar. Kasta av plastpåsar vid vägkanten gör endast vår omgivning smutsig och ohygienisk. Plastpåse är inte lösliga så att de täpper till avlopp och orsakar vattenskogning.

Kasta inte på vägen eller i ditt grannskap. Littering orsakar mark-, luft- och vattenförorening. Prova att plantera träd och växter som kommer att försköna vår omgivning samt hålla oss friska. Grönare miljöer ser vackra ut och minskar föroreningarna för att hålla oss passade och friska. Dirtying vår omgivning kommer bara att skada oss. Så håll omgivningen ren och leva lyckliga och hälsosamma liv.

Lämna ett svar